Op verzoek is er voor een groot aantal producten een werktekening beschikbaar. Je kunt je drukwerk uiteraard ook professioneel door ons laten ontwerpen. Dan heb je geen zorgen over aanleverspecificaties en werktekeningen.

Gebruik een werktekening en controleer de aanleverspecificaties bij het opmaken van je bestand. Zo weet je zeker dat jouw ontwerp goed uitkomt op het product. Als je zelf het drukwerkbestand aanlevert, vraag dan vooraf om de specificaties van het door jou gekozen product.

Het is voor sommige producten noodzakelijk stans- en rillijnen uit de template mee te nemen in je ontwerp. Of dit van toepassing is laten we je weten nadat de offerte is goedgekeurd.

Goed om te weten: Templates van cosmetica-, consumptie- en wegwerpproducten bevatten vaak verplichte elementen zoals een ingrediëntenlijst of markeringen. Neem deze onderdelen indien van toepassing altijd mee in je ontwerp om te voldoen aan de wettelijke eisen die gelden voor dergelijke producten.

LET OP! Drukwerkbestanden zijn altijd PDF bestanden. Sluit lettertypen in of voeg ze toe als contouren in je bestand. Zorg voor PDF/X-1a:2002 bestanden met het juiste kleurprofiel. PDF bestanden van Word, PowerPoint, Excel of Canva documenten zijn vaak niet geschikt om direct te laten drukken i.v.m. het ontbreken van afloop of de juiste kleurprofielen. Canva documenten die op het juiste formaat, met afloop en export als PDF voor afdrukken worden aangeleverd, zijn geschikt voor afdrukken. Kleurverschillen t.o.v. je huisstijl zijn wel mogelijk.