De HP Indigo brengt via een rubberdoek de vloeibare inkt over op de media. Het rubberdoek wordt verwarmd, waardoor de ElektroInk deeltjes smelten en het beeld vormen op het doek. Dit wordt via direct contact op de media overgebracht.

Het proces lijkt op dat van offset drukken, waar gewerkt wordt met drukplaten. Vandaar dat we HP Indigo ook niet scharen onder “printen”, maar het de naam mag dragen van digitaal “drukken”.

De HP Indigo is geschikt voor bijna elk denkbaar materiaal; gecoate, ongecoate, synthetische, gemetalliseerde en gekleurde media.

HP Indigo staat bekend om zijn sublieme beeldkwaliteit die nagenoeg niet te onderscheiden is van offset. De kleuren die door de HP Indigo worden geproduceerd zijn helder en intens.

HP Indigo is met name geschikt voor de kleinere oplagen. Er zijn nauwelijks opstartkosten (wijzigen papier en instellen drukpers) waardoor er relatief goedkoop geproduceerd kan worden. De snelheid en het drukformaat zijn niet te vergelijken met offset, waardoor de prijs voor offset bij hogere oplagen gunstiger is.

Inhaakkalender aanvragen

Vul onderstaand formulier in om een PDF of papieren versie van de gratis inhaakkalender aan te vragen. 

Wil je hulp bij succes op social media? Plan dan een afspraak in met 1 van onze specialisten.

Offerte aanvragen

Vul onderstaand formulier in en geef in het tekstvak aan om welk product het gaat, inclusief de gewenste aantallen en datum van levering in Nederland.
Het is op verzoek zeker mogelijk om het ontwerp door ons uit te laten voeren.