Google Data Studio heet vanaf nu Looker Studio

18 oktober 2022

Google Data Studio heet vanaf nu Looker Studio

Op 11 oktober 2022 heeft Google de naam van Google Data Studio gewijzigd in Looker Studio. Een Pro versie van Looker Studio is aangekondigd voor de toekomst.

Inzicht in het verkeer naar en op je website met dashboards

Google heeft het populaire, gratis data platform Google Data Studio gewijzigd van naam naar Looker Studio. Bij Burnio gebruiken voor onze opdrachtgevers met maandelijkse ondersteuning voor online marketing, SEO (zoekmachine optimalisatie) en SEA (zoekmachine adverteren) al lange tijd gepersonaliseerde Data Studio Dashboards om te meten wat het effect is van verbeteringen en wijzigingen in de site. Ook de inzet per social media berichte (organisch of betaald) kan hiermee goed in beeld worden gebracht. De Data Studio Dashboards van Burnio helpen al lange tijd bij het gefundeerd keuzes maken op het gebied van online marketing.

BI dashboards met Looker Studio

De nieuwe naam Looker Studio is een platform voor data en analytics. “Met deze complete, zakelijke Business Intelligence (BI) oplossing helpen we je met meer dan alleen dashboards. We voorzien je workflows en applicaties van inzicht en informatie die nodig is voor het nemen van de juiste beslissingen (data-driven decisions)”.

Waarom een wijziging van Data Studio naar Looker Studio?

Google heeft aangegeven meer eenheid te willen in de business intelligence producten. BI producten gaan in de toekomst allemaal onder de paraplu ‘Looker’ vallen. Een van de eerste onderdelen van Looker is dus nu de Data Studio.

Meer over Google Data Studio

Google introduceerde Data Studio in maart 2016 als onderdeel van de Analytics 360 Suite, met een gratis versie om je data te presenteren op een aantrekkelijke manier. Data goed ontsluiten, makkelijk leesbaar maken en eenvoudig deelbaar met anderen maken met volledig op maat te ontwerpen dashboards. Dat is wat we bij Burnio de afgelopen jaren hebben gedaan in Data Studio en nu dus met nog meer functies zullen blijven doen met Looker Studio.

Looker Studio dashboards zijn eenvoudig te bewerken met drag-en-drop functies om data uit verschillende bronnen overzichtelijk weer te geven. Je kunt data opnemen uit bijvoorbeeld Google Search Console, Google Analytics, Google Ads en nog heel veel meer.

Looker Studio Pro versie

Google heeft in oktober 2022 ook een pro-versie van Looker Studio aangekondigd. Dit zal een betaalde versie worden met extra functionaliteiten voor bedrijven. Denk hierbij aan samenwerking voor teams en ondersteuning met Service Level Agreements (SLA’s). Google geeft aan dat dit slechts een eerste versie is en dat er een plan (roadmap) is voor de doorontwikkeling van de mogelijkheden. De uitbreiding start met een Dataplex integratie. Google schrijft er zelf meer over in dit blog >

Wat zijn de gevolgen van deze naamswijziging voor jou (en ons)?

Veel opdrachtgevers gebruiken Google Data Studio en de naamswijziging komt misschien een beetje als een verrassing. Google wijzigt wel vaker namen van producten. En producten worden soms samengevoegd met elkaar. En soms worden producten van Google compleet gestopt. Dus deze naamswijziging is geen bijzondere uitzondering. De impact op dit moment is niet veel meer dan een simpele naamswijziging.

Inzicht in het verkeer op je website?

Neem contact op met onze SEO / SEA specialisten om de statistieken van jouw website ook overzichtelijk gepresenteerd te krijgen op een Looker Studio dashboard: [email protected].

Inhaakkalender aanvragen

Vul onderstaand formulier in om een PDF of papieren versie van de gratis inhaakkalender aan te vragen. 

Wil je hulp bij succes op social media? Plan dan een afspraak in met 1 van onze specialisten.

Offerte aanvragen

Vul onderstaand formulier in en geef in het tekstvak aan om welk product het gaat, inclusief de gewenste aantallen en datum van levering in Nederland.
Het is op verzoek zeker mogelijk om het ontwerp door ons uit te laten voeren.