Uniek kerstgeschenk voor uw medewerkers

Verras je medewerkers en/of klanten met de verhalenbundel ‘Het Dorp’ van Lisette van de Heg, met een persoonlijke boodschap en gesigneerd door de auteur

Krijgen jouw medewerkers een kerstpakket met kaasjes, toastjes en een flesje wijn?

Of wil je ze in het kerstpakket ook iets meegeven van de blijde boodschap, van datgene waar Kerst echt om draait?

De geboorte van Jezus

De verhalenbundel Het Dorp is een waardevolle aanvulling op ieder kerstpakket:

  • 10 korte verhalen met een knipoog naar de bekende bijbelverhalen
  • Natuurlijk ook (de essentie van) het kerstverhaal in het verhaal: De zoon van de timmerman
  • Om voor te lezen en om naar te luisteren – geschikt voor jong en oud
  • Inclusief unieke prenten die een extra dimensie geven aan de verhalen
  • Prachtig uitgevoerd hardcover geschenkboek

Lisette van de Heg won met haar debuut Mara de prijs voor het beste christelijke boek. Ze schreef diverse romans en korte verhalen. Voor de week van het christelijk boek 2014 schreef ze het actieboek Later.

Uit: ‘Het verzoek van de Kunstenaar’

‘Ik wil je wat vragen,’ zei de kunstenaar op een dag tegen de boer die in zijn weiland aan het werk was.
‘Vragen staat vrij,’ antwoordde de boer en hij grijnsde zijn scheve tanden bloot en tikte tegen zijn pet.
‘Ik wil je vragen om iets voor me te doen,’ zei de kunstenaar.
De boer keek hem afwachtend aan. Hij was een zwijgzame man en geduldig bovendien. Hij vond het niet erg om te wachten op een ander als die langzaam uit zijn woorden kwam.
‘Het zit namelijk zo,’ de kunstenaar liep een paar passen heen en een paar passen terug, ‘ik zou graag willen dat je hier, op deze plek, gaat graven.’

Het Dorp is een bundel voor lezers die houden van verhalen met een diepere betekenis. De tien vertellingen zijn geïnspireerd op bekende bijbelverhalen en geven er een nieuwe kijk op. In de prachtige tekeningen van Wilmer van Essen zijn verrassend veel elementen uit de verhalen terug te vinden.

Wat anderen van Het Dorp vinden:

Ik heb niet altijd tijd om een heel boek te lezen. Maar deze korte verhalen passen wel in mijn dag! Een heerlijk moment om tot rust te komen. De verhalen in combinatie met de tekeningen doen me denken aan vroeger. Toen mijn oma me voorlas.

De verhalen brachten een lach – en soms een traan – op mijn gezicht.

In een heel gewoon dorp met allerlei gewone dorpsbewoners komt een kunstenaar wonen. Hij brengt met zijn muziek en draaimolen veel vreugde in het hele dorp. Maar als de slager ongehoorzaam is, verdwijnt de muziek. Wanneer de kunstenaar aan een boer vraagt om een diep gat te graven, is de boer de enige die luistert. En zo klinkt het in elk verhaal: als de mensen luisteren naar de woorden van de kunstenaar, wordt hun leven onvoorstelbaar mooier en rijker. De auteur (1983) vertelt de aloude verhalen van het paradijs, Noach, Israël in Egypte en zeven andere in een nieuw jasje. De kunstenaar verwijst naar God, die alles nieuw wil maken. De dorpsbewoners zijn de mensen van toen, maar ook van nu. De schrijfster laat de lezers reflecteren op de relatie tussen God en de mensen. Een eigentijds, kunstzinnig boek, met verfijnde potloodillustraties die de verhalen op een bijzondere manier verbeelden. Vooral voor de lezers met kennis van de Bijbel zijn deze verhalen een bron van herkenning. Maar iedere lezer zal geboeid zijn door de rake woorden, die het wezen van het bestaan beschrijven. Met een ruime bladspiegel en grote letters.

In ‘Het Dorp’ ontmoeten we een andere Lisette: een lichtvoetige schrijfster die gebruik maakt van humor en ironie, die mensen tekent in hun kleinmenselijkheid.

De idee van God als een Kunstenaar is leidend in de tien verhalen die Lisette van de Heg in ‘Het Dorp’ bundelt. De Schepper brengt incognito een bezoek aan de mensheid, om te ontdekken dat op Hem niemand te wachten zit, zeker de elite van de maatschappij niet. Hier een kind, daar een gebrokene – zij zijn wél verlegen om helende goedheid. Traag moet je deze verhalen lezen, om de diepere laag in je denken te laten verinnerlijken. Mooi voor de decembermaand, en voor erna.

Ja, ik wil Het Dorp toevoegen aan de kerstpakketten voor mijn medewerkers/klanten!

Bonus: voor snelle beslissers kan Lisette de boeken persoonlijk signeren. Interesse? Neem direct contact op!

Contact / meer informatie

Inhaakkalender aanvragen

Vul onderstaand formulier in om een PDF of papieren versie van de gratis inhaakkalender aan te vragen. 

Wil je hulp bij succes op social media? Plan dan een afspraak in met 1 van onze specialisten.

Offerte aanvragen

Vul onderstaand formulier in en geef in het tekstvak aan om welk product het gaat, inclusief de gewenste aantallen en datum van levering in Nederland.
Het is op verzoek zeker mogelijk om het ontwerp door ons uit te laten voeren.