Waarom herbruikbare bekers met logo de investering waard zijn

19 juli 2023

Herbruikbare bekers bedrukken

De kracht van promotionele herbruikbare bekers: Waarom bekers met logo de investering waard zijn.

In een wereld waar wegwerpartikelen ons dagelijks leven domineren, zijn promotionele herbruikbare bekers in opkomst als een krachtig hulpmiddel voor bedrijven die een blijvende indruk willen maken.

Deze bekers met logo bieden niet alleen een duurzaam alternatief voor wegwerpbekers, maar ze bieden merken ook een unieke kans om hun identiteit te laten zien en een blijvende band met hun klanten te creëren. Met hun praktische eigenschappen en veelzijdigheid zijn promotionele herbruikbare bekers meer geworden dan alleen maar drankjes; het zijn krachtige marketingtools geworden die de zichtbaarheid van het merk kunnen vergroten, de loyaliteit van de klant kunnen verhogen en de verkoop kunnen stimuleren.

Welkom in de wereld van herbruikbare / duurzame bekers

In dit artikel gaan we in op de onmiskenbare kracht van promotionele herbruikbare bekers en waarom investeren in deze milieuvriendelijke producten een slimme zet is voor elk bedrijf dat een positieve impact wil maken terwijl ze hun merk effectief promoten. Dus pak je favoriete mok en laten we de wereld van herbruikbare bekers induiken.

Liever direct de diverse (maatwerk) mogelijkheden voor herbruikbare (non-SUP) bekers en andere voedselverpakkingen bespreken? Maak snel een afspraak!

 

 

Voordelen van het gebruik van logo bekers voor promotie

Promotionele herbruikbare bekers bieden een breed scala aan voordelen als het gaat om merkpromotie.

Ten eerste fungeren ze als draagbare reclameborden die je merk constant onder de aandacht van mensen brengen. Of het nu op kantoor, thuis of onderweg is, logo bekers trekken de aandacht van anderen en wekken nieuwsgierigheid op. Dit zorgt voor een grotere merkbekendheid en zichtbaarheid, wat essentieel is voor bedrijven die willen groeien en hun marktaandeel willen vergroten.

Een ander voordeel van het gebruik van logo bekers is dat ze een positieve associatie met je merk creëren. Herbruikbare bekers worden vaak geassocieerd met duurzaamheid en milieubewustzijn. Door je merk te koppelen aan deze positieve waarden, laat je zien dat je als bedrijf geeft om het milieu en de toekomst van onze planeet. Dit kan een diepe indruk maken op potentiële klanten en bestaande klantenloyaliteit vergroten.

Tot slot bieden logo bekers ook een praktisch voordeel voor zowel de gebruiker als het bedrijf. Herbruikbare bekers zijn vaak geïsoleerd, waardoor drankjes langer warm of koud blijven. Dit is vooral handig voor mensen die onderweg zijn of op kantoor werken.

Door je logo op een beker te plaatsen, bied je niet alleen een functioneel product aan je klanten, maar zorg je er ook voor dat ze je merk dagelijks in hun leven integreren.

De milieu-impact van herbruikbare bekers

In een tijdperk waarin duurzaamheid en milieubewustzijn steeds belangrijker worden, is het verminderen van afval een prioriteit geworden voor veel bedrijven. Het gebruik van wegwerpbekers draagt ​​bij aan de afvalberg en heeft een aanzienlijke milieu-impact. Promotionele herbruikbare bekers bieden een duurzaam alternatief dat bedrijven kunnen omarmen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Het gebruik van herbruikbare bekers vermindert niet alleen de afvalproductie, maar bespaart ook energie en grondstoffen die anders zouden worden gebruikt voor de productie van wegwerpbekers. Daarnaast stimuleert het gebruik van herbruikbare bekers een cultuur van hergebruik en bewustwording bij consumenten, wat bijdraagt ​​aan een duurzamere samenleving.

Het investeren in promotionele herbruikbare bekers is niet alleen een slimme zet vanuit een zakelijk oogpunt, maar ook een verantwoordelijke keuze voor het milieu. Door je merk te verbinden met duurzaamheid en milieubewustzijn, kun je een positieve impact hebben op de samenleving en tegelijkertijd je merk positioneren als een voorstander van verandering.

Beschikbare soorten logo bekers

Er zijn verschillende soorten logo bekers beschikbaar, waardoor bedrijven kunnen kiezen voor een optie die het beste bij hun merk past. Enkele populaire keuzes zijn:

 1. Roestvrijstalen bekers:
  Deze bekers zijn duurzaam, geïsoleerd en hebben een hoogwaardige uitstraling. Roestvrijstalen bekers zijn ideaal voor bedrijven die een premium merkimago willen uitstralen.
 2. Kunststof bekers:
  Kunststof bekers zijn lichtgewicht en vaak verkrijgbaar in verschillende kleuren. Deze bekers zijn perfect voor bedrijven die een jeugdig en kleurrijk imago willen overbrengen.
 3. Glazen bekers:
  Glazen bekers hebben een elegante uitstraling en zijn ideaal voor bedrijven die een verfijnd merk vertegenwoordigen. Ze kunnen worden bedrukt met een logo of gegraveerd voor een meer subtiele branding.
 4. Bamboe bekers:
  Bamboe bekers zijn een milieuvriendelijk alternatief voor plastic bekers. Ze zijn biologisch afbreekbaar en hebben een natuurlijke uitstraling. Bamboe bekers zijn perfect voor bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

Het kiezen van de juiste soort logo beker is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het merkimago, de doelgroep en het beoogde gebruik. Het is belangrijk om een ​​beetje onderzoek te doen en een weloverwogen keuze te maken die past bij de waarden en doelen van je bedrijf.

Het kiezen van het juiste ontwerp voor je logo bekers

Het ontwerpen van je logo bekers is een cruciale stap in het creëren van een effectieve marketingtool. Het juiste ontwerp kan het verschil maken tussen een beker die opvalt en een die onopgemerkt blijft. Hier zijn enkele tips voor het kiezen van het juiste ontwerp voor je logo bekers:

 1. Houd het eenvoudig: Een eenvoudig en duidelijk ontwerp zorgt voor een betere leesbaarheid en herkenning. Vermijd te veel details en zorg ervoor dat je logo duidelijk zichtbaar is.
 2. Kies de juiste kleuren: Kleuren spelen een belangrijke rol in het creëren van een visueel aantrekkelijk ontwerp. Kies kleuren die passen bij je merkidentiteit en zorg ervoor dat ze goed contrasteren met de kleur van de beker.
 3. Overweeg verschillende posities: Je logo kan op verschillende posities op de beker worden geplaatst, zoals aan de voorkant, achterkant of zelfs rondom de beker. Experimenteer met verschillende opties om te bepalen wat het beste bij je merk past.
 4. Voeg een pakkende slogan toe: Naast je logo kun je overwegen om een ​​pakkende slogan of een korte boodschap toe te voegen. Dit kan helpen om je merkboodschap te versterken en de aandacht van mensen te trekken.

Bij het ontwerpen van je logo bekers is het belangrijk om consistentie te behouden met je merkidentiteit en boodschap. Zorg ervoor dat het ontwerp goed aansluit bij de algehele uitstraling van je merk en dat het een positieve indruk maakt op je doelgroep.

Duurzame bekers uitdelen / verkopen

Het verspreiden van je duurzame en bedrukte bekers kan op verschillende manieren worden gedaan, afhankelijk van je doelgroep en doelstellingen. Hier zijn enkele effectieve distributiestrategieën die je kunt overwegen:

 1. Evenementen en beurzen: Deel logo bekers uit op evenementen en beurzen waar je potentiële klanten kunt ontmoeten. Dit is een geweldige manier om je merk in de schijnwerpers te zetten en een blijvende indruk achter te laten.
 2. Klantgeschenken: Geef logo bekers als geschenken aan je bestaande klanten om hun loyaliteit te belonen en hen aan te moedigen je merk verder te promoten. Klanten zullen het waarderen om iets tastbaars te ontvangen en zullen eerder geneigd zijn om je beker te gebruiken.
 3. Samenwerkingen met influencers: Werk samen met influencers in jouw branche om je logo bekers te promoten. Influencers hebben vaak een grote online aanwezigheid en kunnen je merk helpen om een breder publiek te bereiken.
 4. Social media-wedstrijden: Organiseer wedstrijden op sociale media waarbij mensen kans maken op een gratis logo beker. Dit kan helpen om je merk viral te laten gaan en nieuwe volgers aan te trekken.

Het is belangrijk om je distributiestrategie af te stemmen op je doelgroep en doelstellingen. Denk na over waar je doelgroep zich bevindt en hoe je ze het beste kunt bereiken om maximale impact te maken met je logo bekers.

Casestudies van succesvolle campagnes met logo bekers

Om de kracht van promotionele herbruikbare bekers verder te illustreren, laten we enkele casestudies bekijken van succesvolle campagnes die gebruikmaken van logo bekers:

 1. Starbucks: Starbucks heeft een van de meest herkenbare logo bekers ter wereld. Door hun bekers te voorzien van een eenvoudig, maar opvallend ontwerp, hebben ze een cultstatus bereikt. Mensen worden vaak gezien met een Starbucks-beker, wat resulteert in gratis reclame voor het merk.
 2. Hydro Flask: Hydro Flask, een merk dat bekend staat om zijn geïsoleerde roestvrijstalen bekers, heeft een sterke merkidentiteit opgebouwd door middel van slimme marketing. Ze hebben samenwerkingen met outdoor-influencers en organiseerden wedstrijden op sociale media om hun bekers onder de aandacht te brengen.
 3. Coca-Cola: Coca-Cola heeft zijn iconische logo op bekers geplaatst en heeft daarmee een van de meest herkenbare merken ter wereld gecreëerd. Hun logo bekers zijn te vinden in restaurants en winkels over de hele wereld, waardoor het merk dagelijks onder de aandacht komt.

Deze casestudies laten zien hoe logo bekers kunnen bijdragen aan het opbouwen van een sterk merk en het vergroten van de merkbekendheid. Door slimme marketingstrategieën te combineren met aantrekkelijke bekerontwerpen, kunnen bedrijven succesvolle campagnes creëren die een blijvende impact hebben.

Het meten van de ROI van promotionele herbruikbare beker

Het meten van de ROI (Return on Investment) van promotionele herbruikbare bekers kan een uitdaging zijn, maar het is niet onmogelijk. Hier zijn enkele manieren waarop je de impact van je logo bekers kunt meten:

 1. Verkoopgegevens: Monitor de verkoopgegevens voordat en na de introductie van je logo bekers. Als je een stijging in de verkoop ziet na het implementeren van je bekers, kan dit een indicatie zijn van een positieve ROI.
 2. Klantbetrokkenheid: Meet de betrokkenheid van je klanten door middel van enquêtes of feedbackformulieren. Vraag hen naar hun perceptie van je merk en of ze je logo bekers hebben opgemerkt. Dit kan je inzicht geven in de impact van je bekers op je klanten.
 3. Social media-analyse: Houd sociale media in de gaten om te zien hoe mensen over je logo bekers praten. Dit kan je waardevolle informatie geven over de perceptie van je merk en de mate van betrokkenheid.
 4. Merkbekendheidsonderzoek: Voer regelmatig merkbekendheidsonderzoeken uit om te meten of mensen je merk associëren met je logo bekers. Dit kan je helpen om te bepalen of je bekers een blijvende indruk maken op je doelgroep.

Het meten van de ROI van promotionele herbruikbare bekers vereist een combinatie

Liever direct de diverse (maatwerk) mogelijkheden voor herbruikbare (non-SUP) bekers en andere voedselverpakkingen bespreken? Maak snel een afspraak!

Waarom Burnio? Kies voor kwaliteit en snelheid!

Inhaakkalender aanvragen

Vul onderstaand formulier in om een PDF of papieren versie van de gratis inhaakkalender aan te vragen. 

Wil je hulp bij succes op social media? Plan dan een afspraak in met 1 van onze specialisten.

Offerte aanvragen

Vul onderstaand formulier in en geef in het tekstvak aan om welk product het gaat, inclusief de gewenste aantallen en datum van levering in Nederland.
Het is op verzoek zeker mogelijk om het ontwerp door ons uit te laten voeren.