Website Willem Teellinckschool

Onze oprichter – Marco van Blijderveen – is zijn werkzame leven ooit gestart als leerkracht basisonderwijs op de Willem Teellinckschool in Achterberg. En die onderwijsvaardigheden komen nog steeds van pas bij het schrijven van teksten en het overdragen van kennis.

Vernieuwen WordPress website

In de zomer van 2022 benaderde de school Burnio met de vraag voor een meer gebruiksvriendelijke onderwijssite. Na 2 (of misschien wel 4) eerdere versies, was het nu na bijna 9 jaar tijd voor een vernieuwing van de website. Wat sluit aan bij de verwachtingen van de bezoekers? Waarvoor is de site eigenlijk nu? Want veel informatie-uitwisseling met ouders en kinderen verloopt tegenwoordig veilig via Parro en ParnasSys.

Reactie van de school

“We hebben met veel plezier naar de nieuwe site gekeken. Wat ons betreft is deze opzet prachtig!” – H. Bouw

Opdrachtgever

Willem Teellinckschool

Website

https://www.willemteellinckschool.nl

Datum

31-10-2022
t

WAT?

  • Ontwerp
  • Website strategie
  • Vormgeving
  • Content (her)schrijven
  • WordPress ontwikkeling
  • WordPress training
  • Bladerbare online PDF’s
  • Uitgebreide formulierenplugin
  • Caching en website snelheid optimaliseren

Website voor basisschool met verplichte onderdelen

De website krijgt dus meer een informatief karakter voor de omgeving, ouders van toekomstige leerlingen en voor werving van nieuwe leerkrachten. Daarnaast zijn er altijd nog een aantal verplichte items op een site voor basisscholen, zoals de schoolgids, inspectierapporten, GGD informatie, protocollen, ANBI informatie en notulen van de MR.

Van ’talig’ naar visueel: image hotspots

De oude website was te ’talig’. Veel werd in tekst uitgelegd. Daarom hebben we bijvoorbeeld voor de uitleg van het logo op de homepage gekozen voor zogenaamde ‘image hotspots’: klikbare tekstballonnen om over een bepaald deel van een afbeelding wat extra uit te leggen.

Werken bij: vacatures op de site

De website kan goed ingezet worden bij het werven van nieuwe leerkrachten. Nieuwe vacatureteksten kunnen eenvoudig geplaatst worden en alle basisinformatie voor vacatures is standaard al aanwezig op de vacaturepagina.

Bladerbare PDF bestanden en uitgebreide formulieren

Twee andere, technische hoogstandjes speciaal voor het basisonderwijs in deze site zijn de bladerbare PDF documenten en een uitgebreid aanmeldingsformulier. De beheerder van de site kan zelf eenvoudig de PDF bestanden vervangen als er een nieuwe versie en die is dan ook meteen op de site als een online magazine door te bladeren. Het aanmeldformulier is een heel uitgebreid, online formulier met voorwaardelijke opmaak van invulvelden. De invuller en de administratie krijgen beiden een uitgebreide mail met alle ingevulde gegevens. Het mooie van deze complexe formulieren is dat de beheerders van de website eenvoudig met een drag-and-drop editor formulieren kan aanpassen, toevoegen en vormgeven.

Gebruiksvriendelijke WordPress website voor het onderwijs

Ook opzoek naar een goede website voor jouw school? Laat Burnio jullie website ontwerpen en bouwen. We hebben als geen ander ervaring van binnenuit.

Website Willem Teellinckschool Achterberg

Website Willem Teellinckschool

Waarom Burnio? Kies voor kwaliteit en snelheid!

Een vraag of opdracht voor Burnio?

Inhaakkalender aanvragen

Vul onderstaand formulier in om een PDF of papieren versie van de gratis inhaakkalender aan te vragen. 

Wil je hulp bij succes op social media? Plan dan een afspraak in met 1 van onze specialisten.

Offerte aanvragen

Vul onderstaand formulier in en geef in het tekstvak aan om welk product het gaat, inclusief de gewenste aantallen en datum van levering in Nederland.
Het is op verzoek zeker mogelijk om het ontwerp door ons uit te laten voeren.