Welk materiaal kies jij voor je vlag?

20 maart 2023

Burnio marketing en communicatie - Welk materiaal kies jij voor je vlag?

Van baniervlag tot kioskvlag: welk materiaal is het beste voor jouw vlag?

Ben je op zoek naar een vlag met je eigen logo voor in je vlaggenmast voor het pand of een beachflag voor je evenement? Vlaggen zijn er in heel veel maten en varianten. We leggen je in dit artikel alles uit wat je moet weten, voordat je een vlag laat ontwerpen en drukken. Met onze tips, slaag je altijd met vlag en wimpel! 😉

Vlaggendoek, gerecycled vlaggendoek en vlaggendoek met lange levensduur

Bij het bestellen van vlaggen heb je bij ons keuze uit 3 materialen:

  • Vlaggendoek (flag)
  • Vlaggendoek duurzaam (Flag PET)
  • Vlaggendoek met lange levensduur (Flag Longlife)

Vlaggendoeken lijken uiterlijk behoorlijk op elkaar. Ze zijn alle 3 zowel binnen als buiten te gebruiken.

Flag PET doek

Flag PET is een duurzame variant. Deze is gemaakt van 100% gerecyclede petflessen. De uitstraling is hetzelfde als bij het traditionele vlaggendoek: een transparante polyester met een fijne structuur en een licht glanzende uitstraling. Met een zoom voorkom je dat de stof snel gaat rafelen en met een zoom vergroot je de kwaliteit en levensduur van de vlag. De levensduur is afhankelijk van de locatie, hoeveelheid wind en de hoogte van de vlag. Gemiddeld genomen gaat het PET en traditionele vlaggendoek 3 tot 4 maanden mee, tot een windkracht 6.

Vlaggendoek PET

Vlaggendoek PET – gerecycled vlaggendoek in diverse formaten en gewichten.

Flag Longlife

Dit vlaggendoek rafelt minder snel door de grovere structuur. Omzomen is bij dit doek niet noodzakelijk. Dit doek heeft een meer grove structuur, waardoor de vlag langer meegaat. De levensduur van Longlife is ook afhankelijk van de locatie, hoeveelheid wind en afmetingen van de vlag. De gemiddelde levensduur is ongeveer 5 maanden tot windkracht 6.

Long life vlaggendoek

Long life vlaggendoek in 115 grams kwaliteit. Diverse afmetingen en afwerkingen mogelijk.

Traditioneel vlaggendoek

Is duurzaam of langere levensduur minder belangrijk voor je? Dan kun je altijd nog kiezen voor het traditionele vlaggendoek met rondom een zoom.

Vlaggendoek

Vlaggendoek in diverse afmetingen en kwaliteiten verkrijgbaar.

Soorten vlaggen

De vlagmaterialen kun je gebruiken voor diverse producten, zoals:

  • Mastvlag
  • Baniervlag
  • Raamvlag
  • Beachflags

De materialen zijn brandvertragend en daardoor ook geschikt voor indoor gebruik. Vlaggen kun je dus ook toepassen bij je beursstand, ingang van je hotel of op je festival.

De maximale breedte van het vlaggendoek is 310 cm. uit 1 deel. Grotere formaten zijn mogelijk. Dan worden meerdere stukken doek aan elkaar genaaid.

De materialen zijn transparant. Daardoor is de print aan 1 zijde gedrukt en aan de andere zijde in spiegelbeeld zichtbaar. Aan de andere zijde komt 95-98% van de inkt zichtbaar terug. De vlaggen zijn licht en wapperen daardoor zelfs bij lage windsnelheden.

Alternatief: de kioskvlag

De drie genoemde vlagsoorten zijn transparant, waardoor de print op de achterzijde in spiegelbeeld zichtbaar is. Wil je liever een dubbelzijdige print? Dan is de kioskvlag de oplossing. Die wordt gemaakt van Bannerdoek. Op dit materiaal is geen sprake van doorschijnen van de print.

Accessoires

We hebben ook diverse accessoires in ons assortiment om jouw vlag goed tot zijn recht te laten komen. Van banierhouders tot gevelstokhouders, grondpennen en voetplaten.

Waarom Burnio? Kies voor kwaliteit en snelheid!

Inhaakkalender aanvragen

Vul onderstaand formulier in om een PDF of papieren versie van de gratis inhaakkalender aan te vragen. 

Wil je hulp bij succes op social media? Plan dan een afspraak in met 1 van onze specialisten.

Offerte aanvragen

Vul onderstaand formulier in en geef in het tekstvak aan om welk product het gaat, inclusief de gewenste aantallen en datum van levering in Nederland.
Het is op verzoek zeker mogelijk om het ontwerp door ons uit te laten voeren.